in

Contoh Biantara Bahasa Sunda Tentang Pencegahan Banjir

Assalamualaikum Wr. Wb.

Wilujeng enjing, Salam sejahtera haturan urang sadaya.

Sadaya puji ka Gusti anu agung,margi luhur karunianya ,urang sadaya iasa ngariung dina poe ieu

Indonesia mangrupa nagara anu aya di gurat katulistiwa sarta diaping dua samudra,yaktos samudra pasifik sarta hindia. Indonesia oge perenahna diantara dua lepeng tektonik,yaktos Asia sarta Australia. Margi perkawis kasebat,Indonesia dilimpahi kalawan taneuh anu subur,langit cerah sapanjang warsih,sarta loba ci (hujan) hujan anu nyekapkeun. tapi,alatan lokasi geografis kasebat,Indonesia barobah kaayaan rentan ka musibah alam,boh alami atawa kalakuan jalmi. Musibah alam kasebat diantarana sepertos kahuruan leuweung,lini bumi,gunung bitu,tsunami,sarta sanes-sanes. salah sahiji musibah alam kasebat nyaeta banjir

Banjir ku kagiatan jalmi mangrupa musibah anu jalaran ku kagamah na sistem drainase ku kituna lumangsung penggenangan cai sacara berlebih. Waktos musibah ieu lumangsung,wewengkon anu terdampak bade ngalaman rugel ageung. Korban jiwa sering kali henteu iasa terelakkan waktos musibah ieu lumangsung. Akibat negatif sepertos karuksakan infrastruktur padumukan,sakola,pertokoan,jalan,pasar,sarta lianna oge iasa lumangsung sarta berdampak dina ekonomi lokal. Kaliwat naon anu iasa urang pigawe haturan ngurangan akibat musibah kasebat?

Sedia pajeng sateuacan hujan. Demi ngurangan akibat musibah caah,urang kedah ngalakukeun rupa-rupa tindakan pencegahan. Tindakan kasebat diantarana sepertos ngabersihkeun kamalir,sarta henteu kabeuratan runtah gagabah. sajaba ti eta lamun musibah caah henteu iasa dihindari,urang kedah nyiapkeun leeutan sarta landong darurat,uninga jalur evakuasi sarta titik ngariung,nunda nomer kontak BNPB,sarta sok ngiring informasi patali anceman musibah di wewengkon sewang-sewang. Ku margi eta marilah urang bersiap ti ayeuna margi teu aya anu uninga sacara tangtos di mana sarta iraha musibah bade lumangsung. Marilah urang sok emut yen nyegah mending ti dina mengobati

Sekian anu iasa kuring sampaikeun. Menta hapunten lamun aya kalepatan. Mugi-mugi perkawis anu kuring sampaikeun iasa mere mangpaat sarta mugi-mugi urang sadaya iasa terlindung ti bencana

Assalamualaikum Wr.Wb.

Contoh Teks Pidato Singkat Mengenai Gempa Bumi

Contoh Pidato Singkat Mengenai Banjir